Van der Lugt

Van Der Lugt

De kleurenpracht straalt je tegemoet als je op een willekeurige dag bij Kwekerij Van der Lugt Lisianthus binnenstapt. Nadat de bloemen uit de grond getrokken zijn, staan ze binnen vijf minuten op het water in de bedrijvige schuur. Verpakt en wel! Zo’n 25 medewerkers werken met plezier in het bedrijf waar 600.000 stelen per week verpakt worden. Het grootste deel van de afzet gaat via de klok bij de veilingen in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg en daarnaast worden bloemen verkocht via directe verkoop.

De Nieuwste Technieken

Vanuit een vestiging in Honselersdijk en een vestiging in ’s-Gravenzande telen de gebroeders Van der Lugt sinds 2000 jaarrond Lisianthus. De kwekerij in ’s-Gravenzande is 22.000 vierkante meter groot, hier wordt de dubbelbloemige Lisianthus – de Rosita - geteeld. De vestiging in Honselersdijk beslaat 52.000 vierkante meter en hier komt de enkelbloemige Lisianthus – de Piccolo - vandaan. Beide kwekerijen zijn modern opgezet en maken gebruik van de nieuwste technieken om het hele jaar door uitstekende kwaliteit te leveren.
Zo was Van der Lugt één van de eerste kwekerijen in Nederland die gebruik maakte van een pootmachine. Bovendien worden de bloemen onder het warenhuis door naar de schuur getransporteerd, waardoor ze binnen vijf minuten in de verpakking in het water staan. En voor een optimale verdeling bij de gewasbestrijding wordt op beide vestigen met een spuitrobot gewerkt.

Soorten & Kleuren

Van der Lugt Lisianthus teelt maar liefst zestien verschillende aansprekende kleuren, onderverdeeld in de enkelbloemige en de dubbelbloemige variant. Zo is er voor ieder wat wils. Bent u benieuwd wat het verschil hiertussen is? De dubbelbloemige bloem heeft een grotere en een gevulde bloem.

Even Voorstellen

De leiding van het bedrijf bestaat uit drie broers en een zoon van één van die broers. De drie broers zijn het bedrijf - Gebroeders van der Lugt - in 1978 begonnen. Maar, het oorspronkelijke bedrijf is al veel ouder. Ruim tachtig jaar geleden kweekte de opa van de gebroeders al groenten, waarna hij overstapte op de teelt van Fresia’s. Dat de gebroeders Van der Lugt groene vingers hebben, mag duidelijk zijn!

Toepassingen

LD120628-012-web.jpg
LD120628-014-web.jpg
ass1_3_logo.jpg

Copyright © 2011 Lisianthus Kwekerij Gebr. van der Lugt

Webdesign: JEM-id